Foto: Tiden Krav

Rune Tylden (f.1978) jobber i dag som musiker med base i Kristiansund. Han er ansatt som organist i Nordlandet kirke. Rune har gjennom sitt virke jobbet med en rekke ulike artister og grupper i Norge, i ulike sjangrer, som f.eks. Terje Rypdal, Ole Edvard Antonsen, Helene Bøksle, Andreas Ljones, Unni Boksasp, m.fl. Rune har særlig markert seg som improvisatør, arrangør og komponist og deltatt på ein rekke konserter i inn- og utland. I flere år har Rune jobbet særlig tett med folkemusikken og deler av folkemusikkmiljøet i Norge.

Bakgrunn

Rune Tylden er født og oppvokst på Voss. Der begynte han å spille piano på musikkskolen når han var 6 år. I 2002 flyttet han til Kristiansund hvor han i dag bor

Rune gikk først 3 år på musikklinjen på Voss Gymnas før han fortsatte med et år på Toneheim folkehøgskole. Etter dette utdannet han seg som organist ved Musikkonservatoriet i Trondheim (1998 – 2000) og Norges Musikkhøgskole (2000 – 2002). I tillegg er han utdannet filmmusikk-komponist ved Høgskolen på Lillehammer (2019 – 2020).

Kommer

Her kommer det mer